Fotosessies – Op locatie

Wil je graag een fotoshoot met je hond buiten in de vrije natuur? Dat kan! In onderling overleg zoeken we een geschikte locatie waar je hond op zijn mooist in beeld kan worden gebracht.

Is je hond al wat ouder, of voelt hij zich meer op zijn gemak in zijn vertrouwde omgeving? Dan kan ik ook bij jou thuis komen. Foto’s kunnen dan zowel binnen als in de tuin gemaakt worden.

De dag van de shoot

Bij het begin van de sessie krijgt je hond de tijd om aan mij en de omgeving te wennen. Samen gaan we ondertussen op zoek naar de beste plekjes. Tijdens de shoot worden er voldoende pauzes voorzien zodat het een leuke ervaring blijft voor je hond.

Om honden op een professionele manier te kunnen fotograferen heb je niet enkel de nodige technische kennis nodig, maar ook liefde voor dieren en een grote dosis geduld. Ik ga zeer liefdevol en geduldig met jouw hond om. Maak je dus niet zenuwachtig als hij niet onmiddellijk het perfecte fotomodel is. Door rustig af te wachten en positieve beloning komt er automatisch een moment dat hij de perfecte pose aanneemt, en dan sta ik klaar om dit vast te leggen.

Na de fotoshoot

Op het moment dat de sessie afgelopen is, rest er mij nog heel wat werk vooraleer je het eindresultaat kan bewonderen. Ik streef steeds naar kwaliteit boven kwantiteit. Verwacht dus geen USB-stick met alle foto’s die gemaakt werden tijdens de sessie. Elke foto die je te zien krijgt heeft namelijk een volledige ‘DD-Photography behandeling’ ondergaan!

Tijdens een eerste selectie worden alle onbruikbare beelden verwijderd. Onscherpe beelden, onder- of overbelichte foto’s, beelden waar je hond maar half opstaat of de verkeerde kant uitkijkt: ze gaan allemaal onherroepelijk de vuilbak in!

Dan volgt een tweede ronde waarin enkel de beste foto’s overblijven. Deze worden volledig digitaal afgewerkt. Hierbij worden belichting, contrast en kleuren geperfectioneerd, en worden ze ook lokaal verscherpt. Ook eventuele storende elementen, zoals leiband of ongewenste objecten die de aandacht afleiden worden verwijderd.

Ongeveer een week na de sessie ontvang je een toegangscode waarmee je in een beveiligd webalbum de foto’s kan bekijken. Via dit album kan je de foto’s ook delen op Facebook, zodat je al kan stoefen met de modellencarrière van je hond!

Meer info over de prijs vind je hier.

Ben je geïnteresseerd in een fotosessie op locatie, plan deze dan vandaag nog!

Heb je toch nog vragen? Kijk dan zeker eens bij de veelgestelde vragen, of neem contact met mij op.

Wil je liever een meer klassiek portret van je hond? Bekijk dan onze studiosessies!