Waarom ik doe wat ik doe…

Waarom ik doe wat ik doe

Hoe in godsnaam komt iemand op het idee om huisdieren te gaan fotograferen als beroep?

Wel, laat mij beginnen met te vertellen waarom ik het niet doe.

Ik doe het niet voor het geld. Als je rijk wil worden, kies dan niet voor fotografie, en al helemaal niet voor een niche als huisdierenfotografie. Word consultant, vastgoedmakelaar, advocaat, chirurg of zoek gewoon een job in het bedrijfsleven. Er zijn honderden beroepen die je meer opleveren dan huisdierenfotograaf.

Ik doe het ook niet omdat het gemakkelijk is. Buiten de nodige technische kennis van fotografie en creativiteit, moet je als zelfstandig huisdierenfotograaf ook op de hoogte zijn van wetgeving, reglementeringen, boekhouding, marketing, sales, psychologie, dierengedrag, …
Als je dus denkt dat je kantoorjob moeilijk is en hoeveel makkelijker je het zou hebben als zelfstandige, denk dan nog maar eens goed na, je bevindt je in een luxepositie.

Maar…

Waarom doe ik het dan wel?

Om te groeien. Nee, het is niet gemakkelijk, en nee, je verdient er geen fortuin mee, maar je leert wel enorm veel bij. Niet alleen je foto’s worden beter met elke shoot, maar ook je kennis over alles wat bij het ondernemen hoort groeit. Kennis die je ook kan gebruiken in andere aspecten van je leven.
Je leert elke dag nieuwe mensen, honden en katten kennen. Telkens andere persoonlijkheden, met verschillende achtergronden en dromen, maar allemaal boeiende karakters met hun eigen verhaal. Dus ook je persoonlijke groei krijgt een boost.

Om schoonheid te creëren. In deze maatschappij waar de nieuwsberichten vol staan met negativiteit, terreuraanslagen, verkeersagressie, besparingen en klimaatverandering vind ik het belangrijk om iets positiefs te kunnen betekenen. Door mens en dier een aangename ervaring te bezorgen tijdens de fotoshoot. Door mooie foto’s te maken die de persoonlijkheid van je huisdier uitstralen. En door deze dan op de best mogelijke manier om te zetten in kunstwerken die de herinnering aan je beste vriend voor altijd levendig houden.

En bovenal, omdat ik er gelukkig van word. Het is niet gemakkelijk, je hebt geen zekerheid, maar je bent wel gepassioneerd bezig met wat je graag (en hopelijk goed) doet. En dat is volgens mij de belangrijkste reden waarom ik doe wat ik doe…

Doe jij ook waar je gelukkig van wordt? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Tot slot

Ben je overtuigd om een fotoshoot met jouw hond te plannen? Of wil je nog wat meer informatie? Neem dan snel contact op.
Vergeet ook niet mijn Facebookpagina te volgen. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en speciale promoties.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *