Tip van de Week #2

In de tip van de week geef ik je kort een tip die je kan helpen om betere foto’s te maken. Deze week bekijken we hoe het gebruik van voorgrond elementen een extra dimensie aan je foto geeft.

In de fotografie proberen we de driedimensionale wereld weer te geven op een tweedimensionale manier. Om toch een gevoel van diepte te behouden kan je met verschillende lagen werken. Twee lagen komen normaal in elke foto voor: het onderwerp en de achtergrond. Om nog meer diepte in je beeld te brengen kan je ook proberen om een derde laag te voorzien, de voorgrond.

spock met voorgrond
Fuji X-T10 @95mm, ISO 500, 1/250, f4

Voorgrond is dikwijls het moeilijkste om te creëren. Kies daarom een laag standpunt en experimenteer met verschillende composities. Gras, bloemen of struiken zijn ideaal als voorgrond. door met een groot diafragma te werken worden deze onscherp en krijgt je onderwerp nog meer aandacht.

leeuw met voorgrond
Fuji X-T10 @200mm, ISO 200, 1/70, f5.6

Vond je deze tip nuttig, of heb je een voorstel voor een volgende tip van de week? Laat het me weten door hieronder te reageren!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *