Blog

Hoe kies je de juiste hondenfotograaf?

Sinds de opkomst van de digitale fotografie is iedereen fotograaf. Dagelijks worden miljoenen foto’s gepost op Facebook, Instagram en andere sociale media. Toch blijft er nog steeds vraag naar professionele fotografen. Ook om mooie herinneringen te behouden van je hond, kat of paard. Maar hoe kies je nu zo’n huisdierenfotograaf? Lees verder…

De belichtingsdriehoek

Wat is de belichtingsdriehoek en waarom is het belangrijk om dit concept als fotograaf onder de knie te hebben? Je leest het allemaal in dit artikel.

Voor veel beginnende fotografen is de verhouding tussen diafragma, sluitertijd en ISO verwarrend. In dit artikel bekijken we hoe deze drie parameters samenkomen in de belichtingsdriehoek en waarom het belangrijk is om dit concept te begrijpen. Lees verder…

Tip van de Week #2

In de tip van de week geef ik je kort een tip die je kan helpen om betere foto’s te maken. Deze week bekijken we hoe het gebruik van voorgrond elementen een extra dimensie aan je foto geeft.

In de fotografie proberen we de driedimensionale wereld weer te geven op een tweedimensionale manier. Om toch een gevoel van diepte te behouden kan je met verschillende lagen werken. Lees verder…

Tip van de Week #1

In de tip van de week geef ik je kort een tip die je kan helpen om betere foto’s te maken. Deze week bekijken we hoe je er voor zorgt dat de tralies van de dierenverblijven in de zoo je foto niet verpesten.

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je brengt een bezoek aan de zoo met de bedoeling prachtige foto’s van de dieren te maken, maar de tralies zitten in de weg! Met de juiste camera instellingen en techniek kan je er voor zorgen dat ze niet (of nauwelijks) meer zichtbaar zijn. Lees verder…

Basisbegrippen: sluitertijd

Wat is de sluitertijd en wat voor effect hebben verschillende sluitertijden op je foto? In dit artikel kom je het allemaal te weten.

De sluitertijd is één van de drie elementen die zorgen dat je foto correct belicht is. De andere twee zijn de ISO waarde en het diafragma.

In dit artikel leg ik je uit wat de sluitertijd is en welk effect die heeft op je foto. Lees verder…

Basisbegrippen: ISO

Wat is de ISO waarde en wat voor effect hebben verschillende ISO waardes op je foto? In dit artikel kom je het allemaal te weten.

De ISO waarde is één van de drie elementen die zorgen dat je foto correct belicht is. De andere twee zijn het diafragma en de sluitertijd.
In dit artikel bekijken we wat ISO nu eigenlijk is en wat het effect is op het gevormde beeld. Lees verder…

Basisbegrippen: diafragma

Wat is het diafragma en wat voor effect hebben verschillende diafragma’s op je foto? In dit artikel kom je het allemaal te weten.

Het diafragma is één van de drie elementen die zorgen dat je foto correct belicht is. De andere twee zijn de ISO waarde en de sluitertijd.

In dit artikel bekijken we wat het diafragma nu eigenlijk is en wat het effect is op het gevormde beeld. Lees verder…

Kies de juiste belichtingsstand

Werk jij nog in één van de automatische belichtingsstanden van je camera? Ben je niet altijd tevreden van het resultaat en wil je zelf meer controle over de belichting? Dan is dit artikel voor jou!

DSLRs en systeemcamera’s hebben verschillende automatische belichtingsstanden. Deze zijn bedoeld voor beginnende fotografen die nog niet vertrouwd zijn met verschillende elementen die zorgen voor een correcte belichting. Zeggen de termen ISO en diafragma je niets, dan is het makkelijker om een voorgeprogrammeerde belichtingsstand zoals ‘Landschap’, ‘Portret’ of ‘Actie’ te gebruiken dan om te leren hoe je camera werkt. Lees verder…